Klasik Yöntemler Kalkıyor; Bilişim ve Muhasebe - YBSPortal Yönetim Bilişim Sistemleri Bilgileri İçerir

8 Haziran 2020 Pazartesi

Klasik Yöntemler Kalkıyor; Bilişim ve Muhasebe

   Günümüzde bilgisayar ve yazılımların gelişmesiyle eski sistemler bir bir geride kalıyor. Pratikleşme adına yaşanan gelişmelerden biri de işletmelerin muhasebe fonksiyonlarındaki iyileşmeye dair değişimleri.


ybsportal.blogspot.com



Muhasebe ve Bilişim

   Sektörün büyük ve öncü firmaları yavaş yavaş muhasebe yazılımlarına geçiş yapmaya başladı. Zaman ve paradan tasarruf etmek isteyen firmaların bu değişimi müşterilere de kolaylık sağladığı için eski usüller tedavülden kalkmaya başladı. Mali müşavir olarak muhasebecilik yapan şahıslar bildiğiniz gibi eskiden günlük ve büyük defter tutmaktaydılar. Usülen devam etse de yazılım ve bilişim sektörünün gelişmesi muhasebe sektörünün de işine yaradı.

İşletmelerde Muhasebe Yazılımları

   Artan arz ve talep, Yüksek üretim hacmi, sık yapılan satışlar muhasebe çıktılarının yavaş ve maliyetli olmasına sebep oluyor. El ile tutulan muhasebe kayıtları, faturalandırma için harcanan onlarca irsaliyeler hem zaman hem paradan götürüyor.

*Zamandan Tasarruf Edin

   Ne kadar az evrak işi olursa o kadar zaman tasarrufu sağlarsınız. Bilgisayar destekli yazılımlarla bu işi otomatik hale getirebilirsiniz.

*Hataya Yer Yok

   Oturmuş bir yazılım sisteminde hata yapma şansınız 0'a iner. El ile tutulan muhasebe kayıtlarında rakamsal hatalar ve tutar farklılıkları oluşabilir iken bilgisayar destekli yazılımlarda böyle bir risk neredeyse yok gibidir.

*Elde Edilebilir Raporlar

   Oluşan sonucu gösterebileceğiniz raporlar sayesinde işletmenizin durumunu açıkça görebilir ve işletmenizin yol haritasını rahatlıkla çizebilirsiniz.

*Verilerinizi Güvende Tutun

   Satın aldığınız programların her zaman bir veritabanı"database" bulunur. Bu sayede olası işlem kaybı yaşamazsınız. İstediğiniz zaman geçmiş verilerinizi de çok çabuk bir şekilde  bulabilirsiniz.


E-Fatura ve E-Arşiv

   Muhasebe programlarının gelişmesiyle beraber etki ettiği diğer kollardan olan e-fatura ve -arşivde de kolaylıklar bulunmakta. Satış sonrası oluşacak kağıt külfetinden kurtulmak için edineceğiniz e-fatura ile bir tıkla müşterinizin e-posta adresine fatura gönderebileceksiniz. Böylece kaybolma veya ürün içinde gönderilip gönderilmedi gibi akılda soru işaretleri bırakacak sorunlarla uğraşmazsınız. Yine zaman tasarrufu sağlayacak bu durum ayrıca doğa dostudur.
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder