Hızlı Okuma Egzersizleri 1. Bölüm - YBSPortal Yönetim Bilişim Sistemleri Bilgileri İçerir

12 Mayıs 2020 Salı

Hızlı Okuma Egzersizleri 1. Bölüm

   Giriş yaptığımız Hızlı Okuma konu başlığıyla ilgili sıra geldi egzersiz yapmaya. Söylediğimiz gibi 21 günlük zorlu alışma sürecini atlatırsanız egzersizler alışkanlığa dönecek ve kendi isteğinizle yapmaya başlayacaksınız.

ybsportal



Hızlı okuma egzersizleri

   Hızlı okumanın en önemli gereksinimlerinden biri gözlerimizdir. Görme işini yapan ve beyinle gördüklerimiz arası irtibatta olan  gözlerimizin hızlı okuma için kuvvetlenmesi gerekir. Tıpkı fitness salonuna gittiğimizde beden kaslarımızı çalıştırdığımız gibi göz kaslarının çalışması içinde yapmamız gereken egzersizler var. Bu egzersizler hızlı okumanıza ve gelişim kaydetmenize yardımcı olacak.

Egzersiz A

⟼Burada amacımız  noktaları takip ederek göz kaslarımızı çalıştırmak. Bu noktada çalışma süremiz 1 dakika olacak ve ardından 1'er dakikalık dinlenmeler ile toplamda 5 tekrar yapmanız gerekecek.
Yapılış: A4 kağıdının her köşesine irice birer nokta çizin. Gözlerinizi hızlı hızlı bu noktalar üzerinde odaklayarak gezdirin.1 dakikalık bu sürede göz kasları çalışması sağlanacaktır.Başlarda geçiş işlemini hızlı yapmamalısınız.

  Egzersiz B

⟼Burada amaç takip edilen noktayı genişleterek alanı büyütmek. Böylece gözle odaklandığımız yerde daha fazla şey görmemize olanak sağlayacak.Çalışma süremiz 1,5 dakika olacak ve ardından 1'er dakikalık dinlenmeler ile 5 kez tekrar edilecek.
Yapılış: Bunu yaparken iki elinizi kullanacaksınız.Ellerinizi yüz hizasında gözünüzden 40-50 cm uzaklıkta tutarak 👍 işaret yapın. Ancak tırnaklarınız size baksın ve baş parmaklarınızı birleştirerek tek noktaymış gibi tutun. Baş parmaklarınıza odaklandıktan sonra yavaş yavaş ayırın ve ayrılan noktaya odaklanmış gözünüzle parmakları görüş alanınızda tutmaya çalışın. bu egzersize yavaş başlayın ilerleyen günlerde hızlanırsınız. Ayrıca parmaklarınızı da çok fazla ayırmanıza gerek yok. En fazla 20 cm yeterli.

  Egzersiz C

↦Burada amaç bir nokta takibiyle göz kaslarınızı kuvvetlendirmek. Çalışma süremiz 1 dakika ve 1'er dakikalık dinlenmelerle 5 tekrar edeceğiz.
Yapılış: Elinize bir kalem alın. Yüz hizanızda tutarak yan 8 (sonsuzluk) işareti yapın. Bunu yaparken kalemin ucunu gözünüzle takip edin. İlk kademeleriniz çok hızlı olmasın. Zamanla hızınızı arttırın.

  Egzersiz D

↦Burada amaç bir sütun halinde yazılan kelimelere odaklanarak hızlı okumaya katkıda bulunmak. Çalışma süresi 2 dakika olup 1'er dakikalık dinlenme süreleriyle beraber 5 tekrar etmeniz.
Yapılış: A4 kağıdı üzerinde bir nokta belirleyin. Sonra alt alta gelecek şekilde 10 kelime yazın. Bu kelimeleri yukarıdan aşağı içinizden kelimeyi söylemeden yani sadece beyninize okutun. Bu egzersize ilk bir hafta tek sütun ikinci hafta iki sütun üçüncü hafta üç sütun olacak şekilde hazırlanın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder